Din kundvagn är tom

HemLyftDomkrafter

Domkrafter

I vårt breda sortiment hittar ni domkrafter i en rad olika modeller, allt från den enkla kuggstångsdomkraften till den hydrauliska universaldomkraften som klarar lyft på hela 25 000 kg – 25 ton. Vi har domkrafter för i stort sett alla lyft och ändamål. Vi hjälper gärna till om ni inte hittar det ni söker eller vill ha mer information om våra domkrafter och vilken modell som passar era behov. Kontakta oss gärna för rådgivning kring ert kommande köp av ny domkraft.

 

 

Underkategorier

Köp domkraft online – för 2, 3, 5 och 10 ton 

En domkraft i bra kvalitet är till stor hjälp i det dagliga arbetet, både i den professionella verkstaden och hobbygaraget. Hos oss på Lagerprodukter hittar du flera typer av domkrafter som klarar av att lyfta från 2 ton upp till så mycket som 10 och 25 ton. Vi har hållbara och pålitliga domkrafter för alla behov – välj mellan exempelvis tådomkraft, kuggstångsdomkraft, maskindomkraft och truckdomkraft. Funktion och lyftkapacitet sett till dina behov är det som avgör vilken modell som passar bäst för dig.

Hydraulisk tådomkraft för tunga lyft

Tådomkrafter är ett praktiskt hjälpmedel vid olika typer av tunga lyft. Modellerna har ett praktiskt bärhandtag vilket gör dem lätt att förflytta till önskad plats i verkstaden. Den är hydraulisk, vilket innebär att domkraften är lätt att använda och skonsam för arbetsmiljön. Användaren pumpar upp ett tryck som genom hydraulik övergår till lyftplattan. Detta gör att domkraften enkelt kan hanteras av endast en person. Tådomkrafterna är tillverkade i ett slitstarkt material och kan användas under många år i påfrestande miljöer. En domkraft är ett riktigt bra hjälpmedel att ha när exempelvis bilar och andra fordon behöver lyftas upp.

Höglyftande domkrafter med låg lyfthöjd

När du använder en domkraft med låg lyfthöjd så kan du enkelt komma in under föremål som har begränsad yta mellan sin lägsta punkt och marknivån. I och med att domkraften är höglyftande kan du ändå få upp objektet på en passande, högre höjd och därefter jobba och utföra de arbeten som krävs. Observera att lyfthöjden varierar beroende på vilken modell av domkraft som du väljer. Denna typ av domkrafter är väldigt mångsidig eftersom de kan användas till en rad olika områden. Höglyftande domkrafter är populära hos både privatpersoner och företag.

Hur fungerar en domkraft?

En domkraft kan liknas som en lyfthjälp i form av en lång hävarm. I en hydraulisk domkraft finns ett pumpsystem och hydraulolja som fungerar som smörjmedel och gör att lyftet blir lättare. Användaren pumpa upp domkraften med hjälp av handtaget och när det är dags att sänka ner objektet finns någon typ av ventil, den kan sitta på handtaget eller som en pedal till foten, som släpper på trycket och domkraften går tillbaka till sitt ursprungsläge. Genom att låt en domkraft göra jobbet lättare och kan man exempelvis lyfta upp bilar och liknande tunga objekt för att sedan enkelt kunna utföra det tänkta arbetet.